zondag, februari 27, 2011

Oona 21 maand

Eigenlijk moest dit berichtje woensdag al geschreven zijn maar twee kinders het vergt wat tijd. Je kruipt niet zomaar achter de computer meer. *zucht* en ik werk zelf nog niet eens.
Dat belooft!
Enfin, de kleine meid is ondertussen 21 maand. De woordenschat is nog wat uitgebreid:

  1. Ti tak: en daarmee bedoelen we dus een horloge. Moest er een facebook groep over horloges komen, ze zou zeker fan worden. Regelmatig wordt mijn eigen horloge vakkundig ontfutselt door mijn eerstgeborene. Nu is ze eindelijk in het bezit van een eigen Titak en wat is ze blij!! Het gaat over mijn eigen eerste horloge dat bijlange na niet meer werkt maar goed het kind zit er niet bij. Zij blij, ik blij, iedereen blij dus. 
  2. Woef/Waf: elke keer als ze een hond ziet. De woef wordt vooral gebruikt voor de heel grote honden, de waf is meer voor de betere middelmaat. Onlangs zag ze een heel kleine hond, wat was ze verbaasd dat honden ook in mini formaat bestonden. Het aaide wel een stuk gemakkelijker natuurlijk. En het liep je niet zomaar omver dat was ook een voordeel. 
  3. Kijkuh, kijkuh: als in 'zet die tv nu maar op, moeder/vader'. 
  4. Tankuuuu: gebruikt ze bij geven én nemen. Deze beleefdheidsvorm compenseert de rest van eisend gedrag. En ik geef het toe 'tankuuuu' is enorm schattig. Je zou haar zo haar zin geven.
  5. Meme/ Moemoe: de respectievelijke overgrootmoeders. Meme klinkt wel wat oubollig maar het bekt een stuk gemakkelijker dan 'overgrootmoeder'
Verder moedert ze nu ontzettend graag. Baby Hayley en Baby Broer zijn haar beste vrienden. Die grote lach en geschetter als ze een van haar baby's ziet. T is niet te doen.
De omgang met andere kindjes verloopt goed. Meestal kijkt ze wel wat de kat uit de boom maar nadien spelen ze wel gezellig naast elkaar. Een keer was ze helemaal over haar toeren toen een kindje van d'r leeftijd in de buurt van haar broertje kwam. Broertje wordt immers niet met andere kindjes gedeeld, dat spreekt voor zich.
Verder hebben we eindelijk een dubbel buggy gekocht. Dat werd tijd. Ze wordt bijna gek van altijd binnen te moeten zitten tijdens deze winter. We hebben gekozen voor een Classics van Phil and Ted. Wat een aanrader!! Ik ben momenteel de beste reclame voor deze buggy's. Ze zijn zo handig voor twee kindjes.

De maker beweren dat je de buggy gemakkelijk tot 5 jaar kunt gebruike en hij neemt belange zoveel plaats niet in als die andere buggy's voor twee die meer iets weg hebben van een heus schip.
Hij is ook best licht (11 kg) en rijdt bijzonder vlot. Tenminste als de banden goed op geblazen zijn. Enfin, ons Oona is dol op d'r buggy. Ze zit prins(es) heerlijk vooraan waar ze alles goed in het oog kan houden. Alleen dat vervelend regenscherm, dat belemmert toch wel goed haar uitkijk. Helaas voor haar  kan Mama best volhardend zijn zeker bij regenweer. Maar goed beter een uitje met regenscherm, dan helemaal geen uitje..

Verder heeft ze ook een mooi potje gekozen voor de Potty training. Daar zijn we mee begonnen maar veel resultaat is er natuurlijk nog niet.
Veel leuker was de uitstap naar het ballenbad. Het kind kon haar plezier niet op. Overal kindjes, overal ballen in de meest felle kleuren, pannenkoeken en glijbanen. Heaven was very close.
Bovendien was haar nichtje ook mee. Ze heeft een uur lang vrolijk krijsend rond gelopen. Alles veel dus heel goed mee. Ik dacht niet dat het zo'n succes zou zijn. Dacht dat ze het na een kwartier al voor gezien zou houden. Maar nee, het is voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: