zondag, juli 31, 2011

Oona 2 jaar en 2 maand

Dit moet wel de maand van de liedjes zijn.
Bovenstaande is het meest toepasselijke want July was eerder koud en nat. Een parapluutje was zeker nodig. Ook binnenshuis paradeer je graag met de parapluu.
Deze maand heb je met je rode regenlaarzen in de tuin gelopen. Want nu je eindelijk je schommel hebt, regent het zo veel. Ach ja, niets wat rode laarsjes en een vodje voor de regen af te vegen niet ongedaan kan worden.

Je bent ook heel hulpvaardig: kuisen, de was, baby verschonen,koken, verven...
Ik kan niks meer doen of je staat naast mij 'Oona doen! Oona doen!". Da's wel leuk natuurlijk zo'n mini-hulpje. Regelmatig mispak je wel eens dan blijkt de aftrekker toch iets te groot voor jou te zijn, zit je met je verfborstel in de echte pot verf en niet in die met water zodat je glijbaan een paar extra bruine vegen heeft...


Verder ben je vooral in de weer met je poppen aan en uitkleden: dat verloopt al heel vlotjes. Ook torens bouwen, daar kan je heel lang mee bezig zijn. Duplo is een heuse hit deze maand: bovendien zijn de torens mooi en steviger dan tervoren. Verder blijft je fascinatie voor alles open-toe te doen. Als iets open is, moet ie toe en omgekeerd. Knopen aan iemand's trui moeten dicht tot aan de hals.
En leren tellen en kleuren opnoemen.
Cognitief ga je heel hard.
Sociaal iets minder: op andere kinderen toestappen doe je niet, je blijft bedeesd aan de kant staan. Als er kinderen op het speeltuig die je voor ogen had zitten, kom je niet op. Ik stimuleer je wat om toch op andere kinderen toe te stappen. Maar ja, erg is het niet. Ik heb er ook last van, van onze verlegenheid. Je hoeft er je vooral niet voor te schamen.
Verder krijg je graag complimenten, je geeft jezelf meermaals ne dikke bravo en barst spontaan in handeklappen uit. Aan zelfvertrouwen heb je op dit ogenblik geen gebrek. Goed zo, hou die gedachte maar vast.

Geen opmerkingen: