zaterdag, mei 07, 2011

Tristan 4 maand

Lieve Tristan,

Vandaag werd je 4 maand. En je bent nog steeds zo hongerig.
Je zit nu al aan 180 ml Nutrilon verzadiging en dat liefst 6 of soms zelf 7x per dag. Ook 's nachts nog.
Alhoewel... bij anderen slaap je een hele nacht door maar bij ons wil je zo rond 3 of 4h AM nog wat eten.
Omdat ik binnenkort toch echt moet gaan werken proberen we dat te stoppen. Om 4u krijg je een tut en je muziek. Da's al. Papjes komen maar na 6u. Gelukkig neem je die tut meestal wel al .. toch na wat aandringen.
K&G raadde al fruitpap aan omdat je dus een hongerige baby bent. Je eet dus nu al een paar dagen appelcompote. Dat gehap met die lepel is wat vreemd maar de smaak is wel ok.
Kwijl is deze maand overvloedig aanwezig. Zonder bavetje aan hou je het geen uur droog. Jammer want al die leuke truitjes en geen kat die het ziet.
Misschien moet ik maar eens leuke bavetten gaan kopen. Kwestie dat het toch wat opvalt.

Deze maand heb je al veel kunnen genieten van het zonnetje. Goed ingesmeerd met factor 50 en je AC/DC pet op je hoofd zit je te wiegen in je SpaceEi. Het SpaceEi is gewoon een futuristisch ogend relaxje en je geniet er met volle tuigen van. Het schop en wriemel gehalte is deze maand schrikbarend gestegen wat als voordeel heeft dat je het SpaceEi zelf kan laten wiegen.
De eerste stap in zelfstandigheid is genomen. Geen mama, papa, oma, opa of zus meer nodig!! Je kan het immers zelf!! Zei ene Armstrong ook niet "One small step for man,....."
Je begint ook favoriet speelgoed te hebben. Je doudou's zijn zo lekker zacht, die kan je zelf perfect over je hoofdje wrijven en zo in slaap sukkelen. Geweldig dus. Bovendien kan je ook lekker op sjappen. De doudou's zijn zoveel gemakkelijker om te vinden dan die drommelse tut die we steeds in je mondje proppen maar waar je niet zo gek op bent.

Je begint het ook al goed te kunnen uitleggen. 's Avonds begin je vrolijk te brabbelen en lachen. Lekker gezellig bij kletsen 's avond voor tevee. Vooral als ik je die dag niet zo veel gezien heb omdat je bij Moeke Nik was. Ik kan maar raden wat je allemaal verteld maar het klinkt in elk geval heel goedgezind.
Na je klets-kwartiertje kijk je vaak met je zus naar Dora. Vanuit je Space Ei uiteraard.
Met een serieus snoetje bekijk je al die kleurrijke, snatterende mannetjes. Best wel leuk eigenlijk. Maar na een tijd ga je toch in je snoetje wrijven... bedtijd dus.
Er begint meer en meer een systeem in je dagritme te komen. Gelukkig maar. Nu nog een nachtritme en je mama kan perfect gelukkig terug aan het werk

Geen opmerkingen: