zondag, april 10, 2011

Tristan 3 maand

90 dagen oud oftewel 3 maand.
Je begint al goed rond te kijken, er ontgaat je niet veel. Als ik de kamer binnen kom, stop je onmiddellijk met huilen. Je snapt de dagelijkse routine al goed.
Er begint zelf een patroon in je dag/nacht ritme te komen. Wat een geluk! Je wordt nog maar een keer wakker per nacht. Zo ergens tussen 3 en 5 AM begint je buik toch weer te knorren. Maar nadien slaap je weer vlot door. Dat zorgt uiteraard voor een goed gezinde mama. Een keertje heb je zelf 12 u lang doorgeslapen, wat een record!
Alles gaat wat vlotter nu je de helft van de tijd flesvoeding krijgt. Eindelijk ben je wat verzadigd, heel dikwijls drink je al een flinke 180 ml. Best veel voor zo'n ukkie. Maar meestal ben je nadien rustig en worden we dikwijls getrakteerd op een stralende lach. Want in die fase zit je nu wel, lachen op iedereen die maar boven je wieg/maxicosi/buggy/badje hangt. Op 18 maart schonk je ons je eerste stralende lachje.
Verder slaap je overdag heel weinig en geniet je van je badje. Met de lente in het land ben je al wat meer op de baan. Ritjes naar 't stad, naar het park, gewoon in het veld. Het stond deze maand allemaal op het programma.
Deze maand ging je ook voor het eerst naar de onthaalmoeder. Dat verliep best vlot. Je zus is alleszins al heel blij dat je er bij bent. Het was echt de maand van de eerste keren, je kreeg ook je eerste prikken. Je was best stoer, hebt amper gehuild. Je zus was er destijds minder content mee.

Geen opmerkingen: